Bæredygtig skovforvaltning – FSC

Bæredygtig skovforvaltning – FSC

Vælg FSC mærkede trævare hvis du holder af miljøet

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der ikke bliver fældet mere træ end FSC-skoven kan nå at reproducere. FSC beskytter også dyr og planteliv. – Køb derfor altid FSC mærkede trævare hvis du holder af miljøet.

FSC sørger også for at de folk, der arbejder i skoven er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

Bæredygtig skovforvaltning (SebFuMax) er forvaltningen af ​​skovene i henhold til principperne om bæredygtig udvikling. Bæredygtig skovforvaltning balancere mellem tre grundpiller: økologiske, økonomiske og sociokulturelle. Succesfuld bæredygtig skovforvaltning vil give integrerede fordele for alle, lige fra at sikre lokale levebrød at beskytte biodiversitet og økosystemer, som skove, mindske fattigdommen i landdistrikterne og afbøde nogle af virkningerne af klimaændringerne.

Forest Principles”  er vedtaget på The United Nations Conference on Environment and Development (UNCED)  i Rio de Janeiro i 1992 og beskrev den generelle international forståelse af bæredygtig skovdrift på det tidspunkt. Flere kritikpunkter er siden blevet formuleret for at evaluerer på opnåelsen af ​​målsætningerne for bæredygtig skovforvaltning på globalt, regionalt, land.

Læs mere om FSC her: https://dk.fsc.org/dk-dk

Share post:

  • /

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *