Gør vandreturen til et Eventyr

Gør vandreturen til et Eventyr

Sjov skattejagt med Geotracking

Over hele verden er der mulighed for at gå på skattejagt, geocache eller geotracke, altså at gå på skattejagt med din GPS. Dybest set er geotracking en aktiv og sjov udendørssport, med masser af frisk luft, spændingen ved at finde skatten, eventyret, socialt samvær med andre ligesindede, oplevelser og rejser til nye steder, og sidst men ikke mindst at bidrage til arkæologiske undersøgelser af vores historie og kultur gennem fund af små skatte. ( eller måske endda en af de særlige Geocoins )

Det eneste du har brug for er en smartphones med GPS og en placering og evt. en metaldetektorer. Download en af de mange Geotracking apps f.eks. denne Geotracking app.

Geocacheren er typisk en vandtæt lille beholder der indeholdende en logbog, en blyant og en nipsgenstand. Den er placeret på et ”hemmeligt” sted. Meninger er så at I skal finde beholderen, skrive i logbogen og evt. bytte gaven/skatten ud med noget andet af ca. samme værdi. (normalt er det bare en lille ting) men find på en god ting så der er noget spændende at finde til den næste.

 

De gratis glæder

– Der findes et stort udvalg af fortrykte foldere over vandreturer i Danmark.

Der findes flere ruter til forskellige sysler, herunder vandreture, løb, mountainbiking, landevejscykling,

Alle ruter og aktiviteter spænder i sværhedsgrad, fra lette små gåture for alle moderate afstande og stigninger der kræver at man er vandt til at vandre. Er du på udkig efter skønne oplevelser er her et slaraffenland af friske naturoplevelser at tage hul på.

Tag familien, kæresten eller en grupper venner med og gå på eventyr i naturen.

Danmark har rigtig mange muligheder for vandreeventyr og Naturstyrelsens foldere gør turene endnu mere spændende med fakta om de ting du møder på din vej – God tur.

Link til alle Naturstyrelsens foldere – Se alle foldere her.

Share post:

  • /

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *