Udfordringer & Livsdrømme

Nina Østby Sæthers idealet rummer mange positive aspekter, men også selviske ønsker og krav i forhold til egen selvrealisering og om måde det kommer til udtryk. Man kan godt overveje om selvrealisering er den mest hensigtsmæssige for andre eller dig selv!?

Nina Østby Sæther beskriver, med udgangspunkt i Maslows adfærdspsykologi idealet om det selvrealiserende menneske således: ”Dette menneske er først og fremmest individualist. Han er original, stærk, autonom og selvstændig. Han er desuden legende, kreativ, impulsiv og spontan. Han lytter til sine følelser og behov og følger sin intuition. Han lever i nuet, er modig og ikke bange for at tage chancer. Han søger oplevelser og vækst. Han er initiativrig og handlekraftig. Han er ikke konform, autoritetstro, svag og afhængig. Han er ikke kedelig og stagneret. Han bekymrer sig hverken om fortid eller fremtid, og han er ikke optaget af, hvad andre tænker om ham” (Sæther i Brinkmann & Eriksen m.fl. 2006)

  • /
Project Navigation

Selvrealisering

Selvrealisering og anerkendelse – det moderne menneske vil anerkendes. Når de fysiske behov, mad, drikke, søvn, sikkerhedsbehovene, tag over hovedet og råd til forsikringerne på huset og bilen, når de sociale behov, fællesskaber, venners anerkendelse er opfyldt, begynder vi at tænke over vores ultimative mål. Et mål der eksisterer på et mere spirituelt niveau.

Selvrealisering, udfordringer og livsdrømme handler om at blive en bedre version af sig selv, at være kreativ og spontan og møde verden med høj moral og et smil på læben.

At kunne realisere sig selv handler naturligvis også om at ville det, at have lysten til at udfolde din kreativitet, at sætte et nyt projekt i søen, at bestige Mount Everest, eller at få personlig fremgang og forfremmelse på jobbet, at tage mere ansvar.  Mulighed for at realisere sig selv er afgørende for manges definitionen af det at være lykkelig.

…og står man først der i sit liv og er klar til at skabe noget ekstraordinært, udfordre sig selv, skabe glade minder og få nye udfordringer, vil opleve noget nyt, lære et nyt sprog eller hvad nu, ja, hvad stiller man så op?

Gå til blogs om Udfordringer & Livsdrømme


Udfordringer & Livsdrømme 

View Project

 

Fix Margin 40px